Olavi, joka osaa jäljestää ja tietää mistä on kyse, menee ja lähtee iloisesti paluujäljelle! Nyt on jo kahdessa kokeessa käynyt ihan samalla tavoin. Harjoituksissa ei koskaan ole edes yritetty lähteä paluujäljelle!

Mamman pitää muistaa (toisin kuin Kaukon kanssa) kehottaa Olavia 'jäljelle' heti kun siltä tuntuu. Olen Kaukomaation kanssa oppinut olemaan kehoittelematta, sillä Kaukon kanssa se ei ole tarpeen. Kauko tietää mitä tekee ja vaikka ei tietäisi hakee sen ratkaisun erittäin itsenäisesti. Olavi - mies taas tarvitsee mamman tukea .... oletan .... sillä Olavi tietää mitä haetaan, mutta.... kun vähän epäilyttää kaikki........ Viaton

Nyt on oppimisen paikka narunperällekin ja katotaan mihin se riittää. Tosiasiahan on että vaikka meilä on se 1 kpl AVO I vaille VOI-luokka, niin Olavi ei ole vielä valmis VOI-luokkaan.

Joten harkataan ja haetaan rutiinia..... Mejä ei ole mikään itsestään selvyys kaikille koirille eikä se JVA tule mitenkään helposti, vaikka Kaukomaatio onkin oma tarinansa....mutta kaikki ei ole Kaukomaatioita!!!

1243509618_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

mustat pojat takapihalla riehumassa toukokuu -09