Aamu oli sumuinen ja niin oli koko päivä, mutta mahtava tunnelma onnistuneet harkat ja kivat koira- ja ihmisystävät kruunasivat päivän!

Tuulan kanssa menimme Korpilahon tien varressa olevalle kodalle jo aamulla varhain valmistelemaan päivää. Kodan ja maat omistaa Korpilahtelainen Taito Salo.

Taito antoi meille ystävällisesti upean kodan ja maastot käyttöön. Paikkana kota ja ympäristö on mahtava koiraharrastajille!

Nome-harkkaamiseen paikka useine lampineen on erittäin sopiva! Korpilahden korvet avautuvat heti tien molemmin puolin, joten myös mejäharkkat onnistuivat loistavasti.

 

Paikalla oli Kaukon ja Inkan (Black Bet's Olga) pentueesta KIMNOBLE I-PENTUE: Reino (KIMNOBLE IIVARI) ja Ukko (KIMNOBLE IGOR) valitettavasti Dio (KIMNOBLE INDY) ei päässyt paikalle.

Otimme pentusten kanssa tottelevaisuusharjoituksia sekä nome-tottelevaisuutta heti alkukahvittelun jälkeen: 

tottelevaisuutta 

 

 

välillä Reino ja Ukko pääsivät hillustelemaan Kimnoble H-pentueen (s. 17.6.2009) jälkeläisten kanssa. Mukana olivat pentueen ainokaiset Hani ja Huru sekä Svanin Tuulan uusi tulokas, pikkuinen Bono.

 

Reino pieni Bono ja Ukko

                                   musta kaaos: etualalla Ukko ja Reino hampaa irvessä, Hani vasemmalla, Kauko ja Olavi takana

 

Herkullista kotaruokaa tarjoiltiin ja tunnelma oli sen mukaista! Juttu lensi ja nauru kaikui! Vaihdettiin kokemuksia ja opetuksia.

 

Pentuset pääsivät myös kuuntelemaan haulikon laukausuja. Eikä kukaan (pineni Bono mukaan lukien) värähtänytkään. Vähän höristivät kiinnostuksesta korviaan kaikki. Lähin laukaus ammuttiin n. 10m päästä eikä siitäkään ollut kukaan moksiskaan! JES!

Vaikka olihan se arvattavissa, monipuolisista, hyvähermoisista labradorinpennuista kun on kyse!

 

Riistaan tutustuttiin ja sekä Reino että Ukko kantoivat ja käsittelivät riistaa (pupu, varis, lokki, uikku, fasaani) erittäin mallikkaasti!

 

Reino ja pupu

Ukko ja uikku

 

Ukko ja Reino ovat molemmat erittäin lupaavia noutajanalkuja ja kumpaisellakin on luonnetta vaikka toisille jakaa...

Ukko kehitti omalaatuisen tavan hillitä velipoikaansa : Ukko istahti Reinon päälle !

 

 

Tyylit on monet!

 

Ohjelmassa oli vielä leikkimielinen agility-rata - johon myös ohjaajan piti aktiivisesti osallistua - säännöt olivat tarkat ja sarjassa alle 1-vuotiaat Reino ja Anne voittivat kisan ja Ukko ja Henri tulivat vuosittaisella ahmattipalkinnolla hienosti toiseksi!! ONNEA!!!

Anne ja Reino vauhdissa

 

Ukon ja Henrin tyylinäyte

 

Illall saunottiin ja seuraavana pvänä otettiin poikasten kanssa vielä 'kansalaistottelevaisuus' -harkkaa..... Molemmat pojat omaksuivat herrasmiesten tavat lyhyessä ajassa  (eli ohjaajat oppivat ohjaamaan koiriansa) - todella upeita poikia!!!

Kauko-iskä on hyvin ylpeä pojistaan, jotka osoittautuivat erittäin lahjakkaiksi koiriksi. Myös Olavi-setä tykästyi pieniin miehiin ....

Reino, Kauko, Olavi ja Ukko Tapulikujalla

 

 

 

Kiitos kaikille!

 

 

 

 

Reino (Kimnoble Iivari) 5kk