Välillä tänne nettiinkin ehtii jotain päivittämää

Lokakuussa kävimme Kaukomaattorin kanssa meidän molempien ensimmäisen nome-kesämme viimeisessä kokeessa Mjösundissa.

Kauko kisasi AVO-luokassa ja saimme kotiin tuotavaksi pienen söpön pystin ja III-tuloksen  Olen tästä erittäin ylpeä.

Muuten suoritukset menivät hyvin, paitsi kun kaverina oli varsinainen -ulvova-mylläri- alusta loppuun, se alussa kaukoakin vähän kuumensi. Ja tuo parityöskentely on meille molemmille uusi juttu!

Ohjaus meni plörinäksi    .  Mutta muuten onnistuimme hyvin ja onneksi Kauko on itsenäinen koira, sillä emäntä jännitti niin, että housunpuntit tärisivät melkein koko ajan. Äänikin kuulosti joltain toiselta ihmiseltä....

Kisan jälkeen toteutin sitten suunitelmani mallia Hevonen - B ja ns. palasin juurilleni hevosmaailmaan. Koska tällä hetkellä ei ole mitään järkeä (ajanpuutteen vuoksi) hankkia omaa hepoista, vuokrasin Käkösen Tiinalta, Korpilahdelta Hurskas-nimisen LV-ruunan. Hurskas on mainio ukko 10-vuotias amerikan orlovi, joten luonteessa löytyy. Mutta tasapainoinen ja mukava käsiteltävä Hurskas on. Hurskas on pesunkestävä ravuri, jota nyt koulutamme ratsuksi. Laukkaharkat ovat olleet tässä ajankohtaiset. Lauantaina sain maastossa Hurskaan nostamaan laukalle pari kertaa.

Otin varman päälle ja ajoin hevosen jyrkässä ylämäsessä laukalle. Siinä oli todennäköisempää, että laukka nousee.

Eli kyllä se tästä. Kauko ja Olavi olivat mukana! Pojat tykkäävät ratsastuslenkeistä Hurskaan kanssa, vaikka välillä vauhti on melkoinen..... Mutta tekee pojille hyvää juosta pitkiä matkoja, varsinkin kun muuten ovat nyt ns. 'vähällä harkalla. Itse en ikinä pysty poikia sillä lailla juoksuttamaan. Joten kaksi kärpästä (tai oikeastaan kolme....) yhdellä iskulla ja hyöty on moninkertainen ja ilmiselvästi Hurskas tykkää uusista koirakavereistaan! 

 

maastolenkillä marraskuun alku '09 

 

On Kaukon ja Olavin kanssakin harkattu, vaikka vain pari kertaa viikossa. Ja täytyy myöntää että harkkojen vähentäminen kisakauden jälkeen teki terää pojille. Molemmat ovat toimineet hienosti. Ja olen saanut uusia harkkavinkkejä konkarilta. Kiitos siitä Tuula!! 

Niin ja onhan Kaukosta tullut 4 kerran iskä :) 8 pientä lapukan alkua pulpahti maailmaan ja jälleen irlannissa. Kaukon tehtävä on näköjään kansoittaa Irlantia..

 tässäpä lokakuisia hetkiä:

 

 

Hurskas lokakuu '09

 

Kauko palauttaa, Mjösund Lokakuu '09